Søk på dette nettstedet

About Us | Documents ( ) | Conference | Books | Partners | Contact | Home
Mordene i bin Ladens hus

Bergens Tidende Tirsdag 10 mai og Vårt Land 11 mai

Mordene i bin Ladens hus

Det er utrolig hvordan norske eksperter og mediefolk de siste dagene har stått i kø for å forsikre oss om at amerikanernes mord på bin Laden både er juridisk uproblematisk, nødvendig for kampen mot terror og et bidrag for verdensfreden. De vet plutselig en masse av hva som skjedde selv om de bare har fortellinger sydd av presseavdelingen i Pentagon og Det hvite hus å holde seg til.

Men i motsetning til den våkne mediekonsument viser eksperter og presse at de ikke i stand til å registrere den veggen av usammenhengende uttalelser som fulgte mord-aksjonene fra spinndoktorene i Pentagon, Det hvite hus og etter hvert også fra norske myndigheter:

De var kanskje ikke bare bin Laden som døde under angrepet i Pakistan. Hvordan amerikanske og norske ansvarlige i militære eller presseinstitusjoner har levd opp til sine idealer om rettssamfunn og pressearbeid bør vi andre jobbe med i tiden som kommer. Og hvis hver og en av oss tar notater og klipper ut uttalelser og kommentarer, vil vi alle kunne være nødvendige meddommere i saken om hvordan hver enkelt av våre tillitsvalgte gav liv til de demokratiske idealene vi har valgt dem til å kjempe for.

I mellomtiden vil jeg logge meg på www.nobel.se og finne fram dikteren Harold Pinters nobeltale for å finne feste i visjonene til et menneske jeg ennå har tillit til.

John Y . Jones, leder Networkers SouthNorth og Dag Hammarskjöldprogrammet, Voksenåsen

 

 

 Go back